Doopsuiker

Doopsuiker 

De doopsuiker ook wel suikerbonen of dragee genoemd zijn verkrijgbaar vele kleuren en bevatten een kern van Belgische chocolade. Door de mooie kleuren zijn ze goed te combineren met allerlei verpakkingen en sluiten ze aan bij allerlei doopsuiker thema's. De doopsuiker wordt per kilo verkocht en bevat ongeveer 200 suikers per kilo. Afmeting van de suikerbonen is +/- 3 x 2 cm.





Bezig met laden...
Doopsuiker Wit

Doopsuiker Wit

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker Roze

Doopsuiker Roze

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker Fuchsia

Doopsuiker Fuchsia

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker mix roze

Doopsuiker mix roze

18,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker mix roze - wit

Doopsuiker mix roze - wit

18,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker Licht blauw

Doopsuiker Licht blauw

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker aqua

Doopsuiker aqua

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker mix licht blauw - wit

Doopsuiker mix licht blauw - wit

18,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker mix blauw

Doopsuiker mix blauw

18,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker grijs

Doopsuiker grijs

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker Rood

Doopsuiker Rood

17,95

Prijs per kilo

remove add
Doopsuiker mix rood - wit - grijs

Doopsuiker mix rood - wit - grijs

18,95

Prijs per kilo

remove add

Oorsprong van doopsuiker 

Doopsuiker, die ook wel dragee of suikerboon worden genoemd zijn een heel oude traditie. Over het ontstaan gaan verschillende verhalen, maar men neemt aan dat ze van oorsprong  uit het middellandse zeegebied komen.

Zo zouden de eerste "suikers" zijn ontstaan in de tijd van de romeinen. Een romein maakte per ongelijk de allereerste dragee toen hij een amandel in een pot honing liet vallen. Hij vond dit geheel zo smakelijk en was hier zo blij mee dat hij dit lekkernij cadeau gaf bij de geboorte van zijn zoontje. Dit zou het begin zijn geweest van de Romeinse traditie om doopsuiker te eten bij geboortes en huwelijken.

Een volgend verhaal gaat over een apotheker die leefde zo rond het jaar 1100. Hij doopte gedroogde amandelen in een mix van honing en suiker en liet dit drogen. Dit vormde een hard laagje om de amandel. Deze doopsuiker werd gebruikt als geneesmiddel voor zwangere vrouwen en als potentieverhogend middel voor mannen! 

Aan het begin van de 20ste eeuw na het mislukken van de amandel oogst werd er gezocht naar een vervanger voor de amandel in de doopsuiker. Een belgische chocolatier besloot de amandel door een kern van chocolade te vervangen. De kern had de vorm van een amandel en hieraan dankt de doopsuiker ook vandaag de dag nog zijn vorm. Tegenwoordig zijn de suikerbonen met chocolade kern populairder dan degene met amandel. Doopsuiker staat tegenwoordig symbool voor geluk en voorspoed.